Donem resposta als reptes del món actual
Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat
938 350 181
INTRODUCCIÓ
Plàstic, plàstic i més plàstic!! Quina bogeria! Un Món de Plàstic no és només un projecte educatiu, sinó també una invitació a repensar la nostra relació amb el plàstic i a actuar per construir un futur més sostenible. A través de la unió entre l’art i la consciència ambiental, aquest projecte inspira els infants a esdevenir agents de canvi en les seves comunitats.
QUÈ HA INSPIRAT EL PROJECTE?
Arrel d’una sortida d’entorn, els alumnes de la Comunitat de Mitjans, s’adonen de la quantitat de residus que hi ha als espais naturals que van visitar. A partir d’aquest moment van decidir organitzar una jornada de Clean Up als voltants de l’escola: Els alumnes es van mostrat molt motivats i conscienciats sobre la importància de mantenir net l’entorn que els envolta, aquesta experiència els va inspirar a impulsar noves accions reivindicatives amb l’objectiu de conscienciar a la resta de la comunitat educativa sobre la necessitat de no llençar deixalles on no toca, especialment en espais naturals com els boscos.
PER A QUI ÉS EL PROJECTE?
Els alumnes de Comunitat de mitjans van fer extensiu a la resta de comunitats els seus neguits recollits durant la sortida d’entorn i per aquest motiu “Un món de plàstic” es va convertir en un projecte d’escola.
TEMPORITZACIÓ
El projecte es va desenvolupar durant el segon trimestre del curs.
COM HEM FET EL PROJECTE?
➡ Impacte: Els alumnes van quedar sorpresos en veure la gran quantitat de plàstic acumulat només en dos dies.
RECURSOS I MATERIALS
Un món de plàstic és un projecte artístic transversal sorgit arrel d’una sortida d’entorn que s’ha fet extensiu a tota la comunitat educativa.
El principal material del projecte, van ser els envasos que havien recollit les famílies a la seva llar durant un cap de setmana. També es va utilitzar cola calenta per enganxar les diferents peces per tal de formar les escultures, així com també alguns materials de reciclatge que tenim a l’aula de tinkering.
També es van utilitzar suports visuals de determinats autors que utilitzen aquestes tècniques i materials per tal d’oferir als alumnes idees i així poder inspirar-se i crear la seva pròpia obra.
En el moment social en el que ens trobem, veiem cada vegada més la necessitat de conscienciar als alumnes de la importància de tenir cura de l’entorn i mostrar respecte vers al medi ambient. Creiem imprescindible el treball de les tres erres: reciclar, reduir i reutilitzar.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola