Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat

938 350 181

Educació primària

Educació Primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

L’inici de l’etapa d’educació primària suposa una etapa de canvi i de creixement personal per als nens i les nenes. En aquesta etapa, continuem el treball iniciat als cursos d’educació infantil per afavorir el desenvolupament de l’autonomia, l’esperit crític i la gestió de les emocions. Saber ser, fer, aprendre i conviure són aspectes maduratius d’adquisició imprescindible al llarg de la primària.

Mica en mica, afavorim l’equilibri entre les activitats més cooperatives i les individuals, fomentant l’autonomia progressiva de l’alumne. Els infants treballen a partir de les noves tecnologies (1x1), el treball cooperatiu i el treball per projectes amb impacte real sobre l’entorn per tal d’aprendre a respectar, cuidar i estimar el món.

El nostre objectiu és que, en finalitzar l’etapa, els nens i les nenes hagin rebut la formació integral necessària perquè desenvolupin al màxim les seves capacitats motrius i intel·lectuals, així com d’equilibri personal, de relació i d’actuació social. Es tracta, en definitiva, que adquireixin unes competències bàsiques que els serveixin per a tota la vida i per orientar el seu futur.

Projectes de l’etapa

Padrins lectors (P1, P2, P5 i P6)

L’apadrinament lector reforça i potencia la comprensió lectora i el gust per la lectura. Alumnes de diferents cursos (1r i 6è de primària; i 2n i 5è de primària) col·laboren per gaudir de la lectura, alhora que estableixen relacions d’ajut i aprenen a ser responsables i a organitzar-se.

 Padrins TIC (P1, P2, P5, P6)  

Els alumnes de 5è i 6è de primària ajuden durant el primer trimestre els alumnes de 1r i 2n en l’utilització dels dispositius digitals i les eines G Suite (Google for Education). Aquesta col·laboració que s’estableix entre alumnes de diferents edats i coneixements al voltant de les TIC afavoreix també la responsabilitat, l’ajuda mútua i la cooperació.

Pla Català de l'Esport

Participem al Pla Català de l’Esport, que posa a l’abast de tots els nens i nenes de primària la pràctica d'activitats físiques i esportives. D’aquesta manera, els alumnes de l’escola es poden beneficiar de la pràctica esportiva com un element fonamental per a la formació personal i cívica.

Fruita a l'escola

A FEDAC Monistrol fomentem un estil de vida saludable i oferim fruita gratuïta a l’hora d’esmorzar. Aquest projecte ens permet també conscienciar els nens i nenes sobre els beneficis d’incrementar el consum de fruites i verdures i parlar de la seva diversitat, característiques, producció, estacionalitat, etc. El projecte és una iniciativa de la Unió Europea, coordinada pels departaments d’Agricultura, Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya.

Deixalleria mòbil a l'escola

“La deixalleria mòbil a l’escola” és un servei que facilita la correcta gestió dels residus i, alhora, converteix la tasca de recollida en una eina educativa. Els alumnes són els encarregats de dur-hi els residus, acompanyats pel personal del centre o bé amb les famílies.

Projectes escolars europeus

Participem a la plataforma eTwinning, que ens permet desenvolupar projectes escolars amb mestres i alumnes d’altres centres d’Europa a través de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC). Els projectes escolars europeus són una magnífica oportunitat perquè els alumnes de l’escola treballin la dimensió europea i posin en pràctica l’anglès i les habilitats TIC en un context real de treball col·laboratiu amb nens i nenes d’altres països.

Programa Escola Verda

Som Escola Verda certificada i, com a tal, integrem conceptes de conservació del medi ambient, reciclatge i sostenibilitat als projectes i al dia a dia de l’escola. Un exemple clar és el projecte “Apilo”: a l’escola participem en aquest projecte de recollida de piles i bateries velles, que permet que els nens i les nenes siguin conscients de la importància de les petites accions per protegir el medi ambient.

Matèries complementàries

Dins de l’horari escolar, impartim les següents activitats complementàries a totes els alumnes de l’escola:

  • artTIC: robòtica, trucs TIC, disseny gràfic
  • Lideratges: LeaderInMe (LEM)
  • Oratòria: teatre, tècniques d’expressió oral, mitjans de comunicació
  • TUtopia (Bon dia i sala Emmaús)

Consulta els detalles de les activitats complementàries al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website