Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat

938 350 181

La nostra assemblea

La nostra assemblea

L’assemblea d’aula de cicle superior

“L’ús total de la paraula per a tots em sembla un bon lema de bell so democràtic, no perquè tots siguin artistes, sinó perquè ningú sigui esclau”. Gianni Rodari

L’assemblea d’aula és un espai i temps on l’alumnat de cicle superior gaudim diàriament per tal de compartir i comentar experiències, emocions, opinions, notícies que ens envolten el nostre dia a dia… Però què ens aporten les assemblees diàries?

El moment d’assemblea, proporciona a les nenes i als nens un espai per a reflexionar i prendre consciència de si mateixos. Alhora és un espai on el que volem és fomentar que l’alumnat sigui el centre de l’aprenentatge, ja que ells i elles mateixes puguin plantejar-se els problemes que els afecten, com també expressar la seva opinió, prendre decisions, parlar dels projectes de treball que es van duent a terme, arribar a acords, establir i consensuar les normes que creguin necessàries…, en definitiva, practicar actituds democràtiques i implicar-se en la vida escolar.

El fet de crear aquest espai de manera rutinària, permet sentir-nos en un ambient familiar i de confort que ens aporta seguretat, ja que també podem anticipar el que passarà més tard o bé l’ordre del dia.

Un altre aspecte positiu que creiem que l’assemblea diària aporta a tots els infants és que facilita la cohesió de grup ja que fa que tothom senti que en forma part, i tothom té els mateixos drets i deures. Així doncs, fomentem l’assemblea d’aula perquè considerem que és ideal per a desenvolupar el pensament, per exercitar l’ús del diàleg, la capacitat expressiva, la participació i l’escolta atenta de l’altre/a, permetent a l’alumnat realitzar activitats de discussió i de conversa per tal d’adquirir aquestes capacitats.

Assemblea d’aula – cicle superior
CreaEscola Quality Certificate for Education Website