Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat

938 350 181

La científica Núria López-Bigas visita FEDAC Monistrol

La científica Núria López-Bigas visita FEDAC Monistrol

La Núria López-Bigas és una reconeguda científica que es dedica a la biomedicina, que és l’àmbit de la biologia aplicada a la medicina. Aquest mes d’octubre ens ha visitat a FEDAC Monistrol per compartir amb el nostre alumnat la seva passió per la investigació científica.

La Núria López-Bigas treballa a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, al costat d’un equip d’investigadors que estudien el càncer. En el seu equip hi ha persones especialistes en diferents disciplines de treball: la biologia, la bioquímica, la informàtica, les matemàtiques, la medicina o la física.

Durant la seva visita a l’escola, la Núria va exposar als nostres alumnes temes tan interessants com la composició del nostre cos a nivell cel·lular, en què consisteix el nostre l’ADN o la importància dels cromosomes.

Tot seguit, també ens va explicar la complexitat de la malaltia del càncer. Ens va parlar del seu origen, el seu desenvolupament i els diferents tipus de càncer que hi ha.

Amb científics de tot el món, ella i el seu equip investiguen junts com prevenir aquesta malaltia tan complexa, i busquen també la manera d’entendre el seu desenvolupament.

D’altra banda, la Núria ens va compartir el seu recorregut personal per arribar a ser científica i va encoratjar al nostre alumnat a treballar i esforçar-se per aconseguir els seus somnis.

També vam tenir l’oportunitat d’obrir un debat molt interessant, on els alumnes de l’escola van poder fer preguntes a la Núria sobre la seva gran tasca.

En conjunt, ha estat una experiència molt enriquidora i inspiradora per ambdues parts, que esperem poder repertir.

Moltes gràcies, Núria!

La Núria López presentant nous conceptes
CreaEscola Quality Certificate for Education Website