Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat

938 350 181

Noves propostes al pati de l’escola petita

Noves propostes al pati de l’escola petita

A l’escola petita de FEDAC Monistrol hem apostat per dinamitzar les estones d’esbarjo tant al matí com al migdia.

L’objectiu és oferir als alumnes als nens i les d’educació infantil noves propostes de joc que es renoven quinzenalment. Així, donem una nova perspectiva a la franja horària del pati, que és molt important des del punt de vista educatiu. De fet, l’esbarjo és un espai on infants de diferents edats es relacionen i comparteixen estones de joc plenes d’aprenentatges.

Com a novetat, hem instal·lat una cuina a la zona del sorral per tal que el joc simbòlic sigui present al pati. El joc simbòlic aporta als alumnes vessants tan importants com ara el llenguatge verbal, la relació amb els iguals o la posada en escena de moments quotidians del nostre dia a dia.

Els alumnes d’infantil també poden gaudir d’un espai on poden trobar contes. D’aquesta manera, s’endinsen en històries plenes de màgia, poden descobrir contes relacionats amb cada estació de l’any o festivitats populars.

Al pati de l’escola també hi poden trobar una taula rodona que s’ha convertit en un minimón. Aquesta setmana, per exemple, hi viuen animals de la sabana. A mesura que passin les setmanes el minimón es convertirà en diferents escenaris o els nens i les nenes d’educació infantil podran fer volar la seva imaginació.

Totes aquestes propostes són l’inici d’un canvi metodològic pel que fa als esbarjos de la nostra escola. L’objectiu principal és fer que aquesta franja horària sigui tan important des de la vessant educativa com ho és la resta de la jornada escolar.

Noves propostes
CreaEscola Quality Certificate for Education Website