Gns. de la Salle s/n - Monistrol de Montserrat

938 350 181

Metodologia AICLE

Metodologia AICLE

A FEDAC Monistrol apostem per a la metodologia AICLE

“AICLE fa referència a les situacions en les que les matèries o part de les matèries que s’ensenyen a través d’una llengua estrangera amb un doble objectiu, l’aprenentatge de continguts i l’aprenentatge simultani d’una llengua estrangera. ” (Marsh, 1994).

L’aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE) és una metodologia flexible que abarca un gran ventall de beneficis i oportunitats per al nostre alumnat. És per aquest motiu que en els darrers últims anys, a FEDAC Monistrol, potenciem la llengua anglesa el nostre dia a dia dins i fora de les aules.

Dit en altres paraules, no apostem per ensenyar l’anglès usant el mètode tradicional de gramàtica i traducció de textos, sinó fer-ho d’una manera més natural i flexible a través d’instruccions i rutines diàries, jocs, activitats relacionades amb el projecte, sortides i excursions…

Alguns dels beneficis que adquireixen l’alumnat de FEDAC Monistrol mitjançant l’AICLE són: desenvolupar interessos i actituds multiculturals, millorar les seves aptituds lingüístiques, ser més autònoms i els prepara per al seu futur.

Pensem que fer servir una llengua diferent de la nativa, els nens i nenes aprenen d’una forma integrada, dins la seva realitat diària i el seu context cultural. Amb això volem aconseguir no només fomentar les competències comunicatives, sinó també integrar en un context més significatiu per a l’alumne.